Gå direkt till sidans innehåll

BAS Barkarby

BAS Barkarby

Just nu byggs våra nya lokaler i Barkarby där de högskoleförberedande programmen kommer att flytta in i januari 2022. Järfälla gymnasium kommer då ha två campusområden. Ett i Jakobsberg där skolbyggnaden står i dag och ett i Barkarby, kallat BAS Barkarby.

Egna våningsplan

De högskoleförberedande programmen kommer i huvudsak ha sin skolverksamhet på egna våningsplan men vi kommer även samutnyttja lokaler som multihall, bibliotek , blackbox och verkstäder. Resterande ytor kommer att inrymma moderna kontors- och utbildningslokaler, en restaurang och ett gym. Bas Barkarby kommer att miljöcertifieras med Breeam Very Good.

Visualisering av Atrium Ljungberg av biblioteket

Visionsbild: White Arkitekter

Ny Tunnelbanestation vid skolan

I och med att Barkarbystaden växer fram kommer även den blå tunnelbanelinjen förlängas och gå ända fram till Barkarby. Järfälla har redan idag mycket bra kommunikationer till Stockholm och om några år kommer Barkarbystaden att bli västra Stockholms nya knutpunkt där både tunnelbana, fjärrtåg och pendeltåg stannar.

Inflyttning 2022

Bas Barkarby byggs i två etapper. Den första, om drygt 24 000 kvadratmeter uthyrbar yta, beräknas står klar för inflyttning vid årsskiftet 2021/2022. Järfälla kommun blir den största hyresgästen med 11 000 kvadratmeter.

Järfälla gymnasium i Jakobsberg

Skollunch i restaurangmiljö

Inför flytten storsatsar Järfälla gymnasium även på sina befintliga lokaler i Jakobsberg där en omfattande renovering beräknas vara klar till efter sommaren. Matsalen byggs om till en lunchrestaurang med möjlighet att sitta ute på uteserveringen när vädret tillåter.

Nya verkstäder för el & VVS

El och VVS programmet kommer flytta till nytt hus på Mjölnarvägen 8 och få helt nya verkstäder.

Visualisering matsal

Nytt hus för VVS och El, modell av ny lunchrestaurang, White ArkitekterEntré Barkarby BAS

Program i barkarby

EkonomiPROGRAMMET

Estetiska programmet

naturvetenskapsPROGRAMMET

Samhällsvetenskapliga programmet

teknikPROGRAMMET

Program i jakobsberg

BYGG- OCH ANLÄGGNINGSPROGRAMMET

El- och energiprogrammet

VVS- och fastighets­programmet

gymnasiesärskolan

INTRODUKTIONSPROGRAMMET

Entré inifrån Visualisering Atrium Ljungberg

White Arkitekter