BAS Barkarby

BAS Barkarby JGB

I januari 2022 flyttar Järfälla gymnasiums högskoleförberedande program till BAS Barkarby- en ny mötesplats för näringsliv, utbildning, kultur och idrott. En plats för din talang. Se våra nya lokaler på vårt andra Öppet hus 9 februari.

Oavsett vilket program du väljer, får du ta del av innovativa samarbeten och knyta unika kontakter med universitet och företag.

Egna våningsplan

De högskoleförberedande programmen kommer i huvudsak ha sin skolverksamhet på egna våningsplan men vi kommer även samutnyttja lokaler som multihall, bibliotek , blackbox och verkstäder. Resterande ytor kommer att inrymma moderna kontors- och utbildningslokaler, en restaurang och ett gym. Bas Barkarby kommer att miljöcertifieras med Breeam Very Good.

Visualisering av Atrium Ljungberg av biblioteket

Visionsbild: White Arkitekter

Ny Tunnelbanestation vid skolan

I och med att Barkarbystaden växer fram kommer även den blå tunnelbanelinjen förlängas och gå ända fram till Barkarby. Järfälla har redan idag mycket bra kommunikationer till Stockholm och om några år kommer Barkarbystaden att bli västra Stockholms nya knutpunkt där både tunnelbana, fjärrtåg och pendeltåg stannar.

Bas Barkarby byggs med lyftkranar

Program i barkarby

EkonomiPROGRAMMET

Estetiska programmet

naturvetenskapsPROGRAMMET

Samhällsvetenskapliga programmet

teknikPROGRAMMET

några frågor

• När kan eleverna få kika på lokalerna?Svar: I december 2021 kommer vi att ordna för visning av nya skolan och lokalerna i Bas Barkarby för de elever som går på högskoleförberenade program på Järfälla gymnasium.
  • Gäller samma passerkort på JGB som på JGJ?
    Svar: Ja.

• Är det tallriksautomat med samma passerkort?
    Svar: Det vet vi inte ännu. Upplägget är inte klart tillsammans med Eatery, som är vår kommande lunchleverantör och restaurang på Bas Barkarby.

• Får elever träna i gymmet under skoltid på håltimmar/före/efter skolan?
    Svar: Det gym som ligger i Bas Barkarby är en privat aktör och inte kopplad till skolan.

• Kan vem som helst hyra blackboxen?Svar: Ja, fast inte via Järfälla gymnasium.

• Kan man titta på bio i blackboxen?
    Svar: Ja, möjligheten finns.

• Finns cykel/sparkcykelparkering i anslutning till JGB?
    Svar: Ja, det är generöst planerat för cykel/sparkcykelparkering.
Entré Barkarby BAS
Entré inifrån Visualisering Atrium Ljungberg