Byggtävling

Årets yrkestävling anordnas i år av Järfälla gymnasium, onsdag den 23 oktober. Stafettpinnen lämnades över till oss efter att våra elever Frej Almgren BA3A och Alexander Eld Östlund i BA3B kommit på första plats i förra årets skoltävling på Sågbäcksgymnasiet.

Tävlande skolor

Årets yrkestävling i Träarbete och Murare startar onsdag 23 oktober kl 9:00 i Bygghallen på Mälarvägen 6.
De tävlande skolorna:

Vi kommer även visa upp yrkena Måleri och Golvläggning

Program 23 okt:

07.30 Förberedelser för de tävlande
09.00 Richard Lindforss invigninger tävlingen
09.15-14.00 Tävling med lunchuppehåll
12:00- 13:00 Lunch
15.00 Prisutdelning

Syftet med skoltävlingar

På Bygg- och anläggningsprogrammet genomförs skoltävlingar som ett sätt att utveckla yrkesskickligheten för de blivande byggnadsarbetarna. Förutom att eleverna får chans att på ett roligt sätt tillämpa sina praktiska kunskaper skapar det möjligheter till fortsatt tävlande. Det ger också en möjlighet att visa upp yrket för framtida sökande till utbildningarna.

Yrkes-SM

Yrkes-SM är Sveriges största satsning för att öka intresset och rekryteringen till moderna yrkesutbildningar. YrkesSM 2019 går av stapeln i Helsingborg. På Yrkes-SM, som arrangeras vartannat år, deltar cirka 300 ungdomar i ett 30-tal yrken. Under tre dagar tävlar yrkesskickliga ungdomar i en mängd olika yrkeskategorier inom bygg, industri, it, service och tekniksektorn. Förutom att ta medalj i SM har de tävlande också chansen att få representera det svenska Yrkeslandslaget vid nästa Yrkes-EM eller Yrkes-VM. Mer information finns på http://constructionskillssweden.se/länk till annan webbplats samt på http://worldskills.se/länk till annan webbplats

Karta över området

Kontakt

Curre Sandgren
curt.sandgren@jarfalla.se
070 049 95 80

Byggelever på prispall
Logga BYN
Logga Constructionskillssweden
Logga EU