Friluftsdagar

Under måndag till torsdag v.39 (21-24 september) kommer samtliga klasser i åk2 att genomföra en friluftsdag med vandring och kanotpaddling som en del av innehållet i kursen idrott och hälsa 1. Dagen är en schemabrytande heldag som startar och avslutas vid Ängsjö friluftsgård. För att dagen ska genomföras på ett säkert och smidigt vis kommer det utöver oss idrottslärare också vara en mentor för respektive klass med under dagen. För mer information om vilken dag respektive klass är ute se nyheten i sin helhet

Vad väntar?

Ni som läser idrott och hälsa i åk 2 kommer under en heldag få uppleva friluftsliv i form av paddling och vandring. Upplägget för dagen är att hälften av eleverna börjar med att paddla från Ängsjö friluftsgård till Kairobadet, den andra hälften börjar med en vandring till samma destination. Därefter möts vi alla upp och äter lunch tillsammans vid Kairobadet. På eftermiddagen byter sedan till paddling/vandring. Den grupp som paddlat dit vandrar hem och vice versa.

Transport

Buss kommer till skolan kl.8.15 för upphämtning och transport till Ängsjö friluftsgård. Vid dagens slut kommer även buss och hämtar upp elever kl.16.00 för transport tillbaka till skolan. Mentorer som följer med sin klass respektive dag följer även med i bussen.

Det går även bra att ta sig till Ängsjö friluftsgård på egen hand. Samlingstid är då kl. 9.00 På ängen vid parkeringen.

Program vecka 39

Måndag 21/9 EEA, EEB, EEC
Tisdag 22/9 BA2A, BA2B, VF2
Onsdag 23/9 EK2, ES2, TE2, SÄR GYM.
Torsdag 24/9 NASAM2, NA2, SA2

Övergripande Schema friluftsdag

Samling vid Ängsjö Friluftsgård kl.9.00.
Koll av utrustning (ombyte mm), uppdelning av material (stormkök mm).
Uppdelning av grupper vandring och paddling. (Hälften börjar paddla/andra hälften vandra).
Lunch vid Kairo
Paddling/vandring tillbaka till Ängsjö
Gemensamt avslut
Slut på dagen strax innan kl.16.00

Utrustning

Bra skor att vandra med, kan vara en idé att också ta med tofflor att ha på sig i kanoten.
Vettiga kläder (kolla prognosen dagen innan och tänk tillbaka på idrottslektionen angående lager på lager-principen och val av kläder).
Regnkläder
Tallrik, mugg och bestick
Vattenflaska med vatten (möjlighet att fylla på finns både vid Ängsjö friluftsgård och Kairobadet).
Extrakläder som är packade vattentätt (hel uppsättning ombyte).
Ryggsäck – packa alla din utrustning i en ryggsäck.
Stormkök - skolan har några stormkök som delas ut vid start på dagen, har ni eget stormkök ta gärna med er det också så vi blir så få som möjligt per kök.)
Mellanmål – ta med t.ex. en frukt eller smörgås, för att fylla på energin under dagen.
Fiskespö – Om tid finns över vid lunch kommer det ges möjlighet att fiska för de som vill och har med sig spö.

Mat

Ni kommer att få lunch av skolan som ni själva tillagar på stormkök. Det kommer att vara kokt kycklingkorv med bröd! Vi räknar på tre korvar per person. Det går givetvis bra att ta med sig annan kost och tillaga den om så önskas alt. Någon frukt som efterrätt. Tänk dock på att inte ta med nötter eller annan kost som kan vara allergiframkallande.

Frågor?
Kontakta din idrottslärare Martin, Thim och Cissi

Paddling
Filmklipp som vidare förberedelse inför paddling: Användning av flytväst, hur kliver jag i- och ur på ett säkert sätt och vad gör jag om jag välter?