INFO COVID19

Planerat upplägg av undervisning från 12 april

Nedan följer information om hur vi på Järfälla gymnasium beslutat möta regeringens och Folkhälsomyndighetens rekommendation efter presskonferensen den 25 mars 2021.

Under presskonferensen meddelade utbildningsminister Anna Ekström att det tidigare beslutet med blandundervisning inte förlängs, men att skolor kan fortsätta kombinera närundervisning med fjärr- och distansundervisning om detta är nödvändigt för att undvika hög beläggning och trängsel i lokalerna.

Även smittskyddsläkaren för Region Stockholm ser gärna att gymnasieungdomarna kan komma åter till skolorna efter den 12 april, men betonar särskilt att varje skola behöver göra en plan som fungerar för den specifika skolan, utifrån trängsel.

Vår analys och riskbedömning:

Vi har tillgång till stora och luftiga lokaler, men att ta in samtliga elever vid Järfälla gymnasium för undervisning på plats efter påsk bedömer vi inte som rimligt utifrån trängsel. Därför är följande planerat från och med måndag vecka 15 och tills vidare:

Elev på gymnasiesärskolan:
Från måndag 12/4: Fortsatt undervisning på skolan.

Elev på introduktionsprogram:
Från måndag 12/4: Fortsatt undervisning på skolan.

Elev i åk 1 högskoleförberedande program & yrkesprogram:
Från måndag 12/4: Undervisning på skolan udda veckor. Undervisning på distans jämna veckor.

Elev i åk 2 högskoleförberedande program:
Från måndag 12/4: Undervisning på skolan jämna veckor. Undervisning på distans udda veckor.

Elev i åk 2 yrkesprogram:
Från måndag 12/4, v15: fortsatt APL.
From måndag 19/4, v16: Undervisning på skolan jämna veckor. Undervisning på distans udda veckor.

Elev i åk 3 högskoleförberedande program:
Från måndag 12/4: Undervisning på skolan, heltid.

Elev i åk 3 yrkesprogram:
Från måndag 12/4: Undervisning på skolan, heltid.
From måndag 19/4, v16-20: APL.

Förenklat schema på vilken årskurs som är i skolan

Distansschema

Matlådor till elever som har undervisning på distans

NY MAILADRESS!
Vi fortsätter att erbjuda matlådor till alla våra elever som studerar på distans.
Så här gör du:

• Du skickar ett e-post till kökschef cafet.jakgym@jarfalla.se senast onsdagen.
  • I e-postet skriver du ditt telefonnummer, vilken dag du vill hämta dina matlådor och om du önskar vegetariskt alternativ eller specialkost.
  • Du måste anmäla senast på onsdagen innan du vill hämta ut dina matlådor.
  • Vår restaurang gör i ordning dina matlådor som du hämtar ut i cafeterian på fredagen.
  • Du visar ditt elevkort både när du hämtar ut matlådorna.

Önskar er all en riktigt skön påskledighet - och tveka inte att ta kontakt vid frågor!

Bästa hälsningar

Mariella
med personal

Rutin vid konstaterad smitta, covid-19

Gör så här:

Elev med konstaterad covid-19 informerar skolsköterskan:

Marie Juhlén
marie.juhlen@jarfalla.se
Skolsköterska

Medarbetare med konstaterad covid-19 informerar rektor Mariella Augustsson

Informationen behandlas konfidentiellt

I rutinen ingår även att rektor tar en rådgörande kontakt med smittskyddsläkare vid varje konstaterat fall.