Rektorn har ordet

Förutom hög kvalitet på undervisningen, menar jag att vägen till kunskap är trygghet, glädje och gemenskap. Järfälla gymnasium erbjuder allt detta.

Vi är en skola med stort hjärta och fin sammanhållning. Vi hälsar på varandra och bryr oss om varandra både i och utanför skolan.

För oss är det viktigt att det går bra för dig. Både i skolan och i ditt fortsatta liv, vare sig du går vidare till jobb eller högre studier.

Samarbeten

Skolan har ett väletablerat kontaktnät och samarbete med högskolor och näringslivet, där studiebesök utgör en naturlig del av lärandet. Vi arbetar aktivt med UF, Ung företagsverksamhet där morgondagens entreprenörer från olika program startar och driver eget företag. Vår spetsinriktning Illustration och grafisk formgivning har ett utvecklat samarbete med bland annat Konstfack. Från augusti 2020 kommer elever på Teknikprogrammet att få lära känna två kraftfulla företag inom högteknologi, Saab och Silex Microsystems, som båda har verksamhet i Järfälla.

läsande skola

Vi är en läsande skola, vilket betyder att alla klasser har 45 minuters schemalagd läsning varje vecka.

jubileum

Just nu händer det massor på Järfälla gymnasium. Skolan fyller 50 år, vilket vi firar med en egen ”Wall of Fame” - håll utkik efter alla talangfulla personer som gått här!

lokaler

Lokalerna i Jakobsberg är nyrenoverade och fräscha. Bland annat har vi fått en guldglänsande cafeteria och restaurang med ny kökschef. Elever som går EL och VVS har flyttat in i sina nya välutrustade verkstäder.

nya yrkesprogram

Vi startar också två nya spännande program, Barn- och fritidsprogrammet med profil Inkluderande pedagogik och socialt entreprenörskap samt Handel- och administrationsprogrammet med profil Internationell E-handel och företagande.

bas barkarby

Årsskiftet 2021/2022 flyttar halva skolan till mötesplatsen BAS Barkarby. Det innebär att du som söker ett högskoleförberedande program på Järfälla gymnasium kommer att gå i Stockholmsregionens allra nyaste skola.

Var med där framtiden händer!

Mariella Augustsson