Gå direkt till sidans innehåll

EkonomiPROGRAMMET

EKONOMI

Ekonomi­

Så roligt att DU är intresserad av Ekonomiprogrammet!

Drömmer du om ett jobb i näringslivet eller vill du starta eget företag? Ekonomiprogrammet öppnar många möjligheter! Vi ger dig försprång och du får en bra grund för fortsatta studier.

På Järfälla gymnasium erbjuder vi utbildning på Ekonomiprogrammet med inriktning mot ekonomi.

Ekonomiprogrammet är ett treårigt, studieförberedande program där vi strävar efter att ge dig den allra bästa grunden inför kommande eftergymnasiala studier!

Du kommer att få fördjupade ekonomiska kunskaper om hur svenska och internationella företag arbetar för att nå framgångar, hur man tänker ur ett företagsekonomiskt perspektiv. Vi studerar marknadsföring och tittar gemensamt på hur man kan analysera marknaden och kundernas behov på olika sätt. Det är mycket bra om du gillar matematik eftersom du kommer att läsa tre olika kurser i matematik och dessutom är matematik viktigt inom företagsekonomi.

Undervisningen varieras på olika sätt med exempelvis föreläsningar, grupparbeten, studiebesök och fältstudier. Du kommer att möta en mängd olika aktörer både i och utanför skolan i form av t.ex. näringslivsrepresentanter, organisationer, fackförbund och politiker – alla finns där för att vara ditt bollplank under din studietid.

Ung Företagsamhet

När du slutligen börjar i årskurs tre är det dags att visa att du själv kan omsätta teorier i praktisk handling, när du i kursen Entreprenörskap och företagande, själv eller tillsammans med dina klasskamrater, startar, driver och i anslutning till studenten, avslutar ett eget så kallat UF-företag. UF står för Ung Företagsamhet och är en politiskt obunden, ideell utbildningsorgani­sation och en del av den globala organisationen Junior Achievement. Vi har sedan lång tid tillbaka ett mycket lyckat och väl inarbetat samarbete med UF Stockholm.

Efter gymnasiet

Efter avslutade gymnasiestudier kan du välja mellan att gå vidare till högre studier, jobba i näringslivet och starta eget företag. Exempel på yrken som du kan utbilda dig till är: fastighetsmäklare eller redovisningsekonom.

Varmt välkommen till oss!