Gå direkt till sidans innehåll

EkonomiPROGRAMMET

EKONOMI

Ekonomi­

Drömmer du om ett jobb i näringslivet eller vill du starta eget företag?

Du kommer att möta en mängd olika aktörer både i och utanför skolan i form av t.ex. näringslivsrepresentanter, organisationer, fackförbund och politiker – alla finns där för att vara ditt bollplank under din studietid.

Undervisningen varieras på olika sätt med exempelvis föreläsningar, grupparbeten, studiebesök och fältstudier.

Ung företagsamhet, UF

I årskurs 3 får du träna på att omsätta teorier i praktisk handling, när du i kursen Entreprenörskap och företagande, själv eller tillsammans med dina klasskamrater, startar, driver och i anslutning till studenten, avslutar ett eget så kallat UF-företag. UF står för Ung Företagsamhet och är en politiskt obunden, ideell utbildningsorgani­sation och en del av den globala organisationen Junior Achievement. Vi har sedan lång tid tillbaka ett mycket lyckat och väl inarbetat samarbete med UF Stockholm.

Studenter med diplom
Väska gjord av åtrvunna festispaket

Varierad undervisning

Undervisningen varieras på olika sätt med exempelvis föreläsningar, grupparbeten, studiebesök och fältstudier. Du kommer att möta en mängd olika aktörer både i och utanför skolan i form av t.ex. näringslivsrepresentanter, organisationer, fackförbund och politiker – alla finns där för att vara ditt bollplank under din studietid.

Efter gymnasiet

Efter avslutade gymnasiestudier kan du välja mellan att gå vidare till högre studier, jobba i näringslivet och starta eget företag. Exempel på yrken som du kan utbilda dig till är: fastighetsmäklare eller redovisningsekonom.

Varmt välkommen till oss!