Gå direkt till sidans innehåll

Mentorskap för idrottssatsning

idrottssatsning

Tränar du aktivt och tävlar vid sidan om skolan? På Järfälla gymnasium har du som aktivt utövar och tävlar inom föreningsidrotten möjlighet att få handledning och stöd för att kombinera din idrottssatsning med dina studier.

Fortsätt att satsa på
DIN Specialidrott

På Järfälla gymnasium har du som aktivt utövar och tävlar inom föreningsidrotten möjlighet att få handledning och stöd för att kombinera din idrottssatsning med dina studier. Skolan erbjuder dig mentorskap där du får en mentor som kontaktperson för handledning och stöttning för att få ihop ditt schema och dina kurser med dina träningar och tävlingar inom just din specialidrott.

Mentorskapet innebär att kontaktpersonen på skolan för en dialog med dina tränare och följer upp hur vi på Järfälla gymnasium kan underlätta på olika sätt för att stödja dig i din satsning.

Vi erbjuder:

  • Hjälp med information till lärare om träningar, läger och tävlingar som påverkar undervisningen och hur vi kan lösa upplägget i kurser med examinationer mm för att hjälpa dig som elev att hinna med både idrott och skola.
  • Tillgång till ett utrymme att förvara mellanmål och träningsredskap under din skoldag.
  • Dialog och kommunikation med din klubb/förening och tränare för att på bästa sätt följa upp och skapa möjligheter för din idrottssatsning inom ramen för skolgången.
  • En mentor på skolan som du kan vända dig till i frågor som rör skolan och idrotten.

Om du vill veta mer och tror att detta skulle vara något för dig, kontakta Martin Zitek.