Här studerar du hur människor fungerar i olika sammanhang och hur våra beteenden och personligheter formas; På individ-, grupp-, och samhällsnivå. Du lär dig att arbeta vetenskapligt och att utveckla ditt kreativa tänkande.
Klass, sociala problem, identitet och ledarskap är några exempel på ämnen. Här arbetar vi med konkreta och aktuella frågor i Case kopplade till ämnet. Eleverna deltar även i Minister för en dag, ett rollspel om säkerhetspolitik där eleverna själva spelar internationella makthavare.
Praktik i åk 3
Sista året på utbildningen ingår två veckors praktik. Då får du tillämpa de kunskaper du fått i kurserna socialt arbete, psykologi och ledarskap. Detta är kunskaper och erfarenheter som du har nytta av i framtiden; Flera elever har fått arbete efter praktiken och du kan använda erfarenheterna som en merit i ditt CV.
Segregation, genus och källkritik
Vi studerar segregation och bostadsmiljöer under en gemensam fältstudie i två olika områden. Genus kan hjälpa oss att förstå strukturer i samhället och vilka konsekvenser de får. Hur ska du veta vad som är sant och vad som är falskt i det enorma informationsflödet? Du får lära dig att kritiskt granska källor och att tänka själv.
Under sista läsåret knyter du ihop dina kunskaper i ett gymnasiearbete. Du kan arbeta med det i flera kurser, och du får regelbunden handledning under arbetets gång.
