Gå direkt till sidans innehåll

design och produktutveckling

Har du tänkt på att allt som vi använder i vår vardag är designat av någon? Dina skor, din telefon, ditt SL-kort, mjölkförpackningen, bussen du tar till skolan och lampan du släcker när du ska sova. Hur skapar vi produkter som är hållbara, smarta och anpassade efter användaren? I denna inriktning kombineras teknik med design för att utveckla morgondagens produkter.

Under utbildningen kommer du att lära dig grunderna i teknik, design, konstruktion, programmering och CAD. Du kommer i kurserna att arbeta med uppgifter där du tränar både din analytiska och kreativa förmåga. Här får du lära dig designprocessen; vägen från att identifiera behov till färdig produkt

Efter dina gymnasiestudier kan du gå vidare och läsa till yrken som designer, industridesigner eller produktutvecklare. Genom att välja matematik 4 och fysik 2 som ditt individuella val får du även full behörighet att söka till civilingenjörsutbildningar.

samhällsbyggande och miljö

Undrar du varför våra städer och bostäder ser ut som de gör och funderar du över hur vi ska bo i framtiden? I denna inriktning kombineras teknik med samhällskunskap och arkitektur. Hur bygger vi städer, samhällen och bostäder utan att slita för mycket på vår jord, och hur skapar vi attraktiva platser där människor vill bo?

Under utbildningen kommer du att lära dig grunderna inom teknik, design, arkitektur, stadsplanering, CAD och hållbart samhällsbyggande. Du kommer i dessa kurser att arbeta med uppgifter där du tränar både din analytiska och kreativa förmåga.

Efter dina gymnasiestudier kan du gå vidare och läsa till yrken som arkitekt, samhällsplanerare eller ingenjör inom bygg och anläggning. Genom att välja matematik 4 och fysik 2 som dina individuella val får du även full behörighet att söka till civilingenjörsutbildningar.