Gå direkt till sidans innehåll

teknikPROGRAMMET

teknikPROGRAMMET

design och produktutveckling

design och produkt-utveckling

Allt som vi använder i vår vardag är designat av någon; din mobiltelefon, ditt SL-kort, smartklockan, bussen du tar till skolan och lampan du släcker när du ska sova. Innovativ, bestående design, helt enkelt!

Här får du undersöka hur teknik tillsammans med design kan användas för att utveckla morgondagens produkter så att de blir smarta, miniatyriserade och användarvänliga. Här får du lära dig hela designprocessen; kombinera programmering och CAD design (med avancerad 3D printing) till färdiga, smarta produkter. Du kommer även att undersöka hur smarta material kan användas i produktutvecklingsprocessen.

Under utbildningen kommer du att lära dig grunderna i teknik, design, konstruktion, programmering och CAD. Du tränar både din analytiska och kreativa förmåga i en inspirerande miljö med kunniga och engagerade lärare.

Du kan välja Entreprenörskap som individuellt val som är ett komplement till att även förstå och lära dig den affärsmässiga sidan av innovativ produktutveckling.

Efter gymnasiet

Efter att du har avslutat dina gymnasiestudier är du väl förberedd för högre studier.

Exempel på yrken som du kan utbilda dig till:

  • Designer
  • Industridesigner
  • Produktutvecklare

Genom att välja matematik 4 och fysik 2 som ditt individuella val får du även full behörighet att söka till civilingenjörsutbildningar.

Elevfilm om fysik

Eleverna Emil, Kim och Petrus har gjort en intresseväckande film som beskriver åkattraktionen Jetline på Gröna Lund och det fysikaliska sambandet.

Titta runt med 360° fotografering

Klicka på bilderna så länkas du till en 360° modul Länk till annan webbplats. där du med hjälp av kartan kan navigera runt och få en bra känsla för skolans miljöer utan att fysiskt behöva vara på plats.