Gå direkt till sidans innehåll

design och produktutveckling

Allt som vi använder i vår vardag är designat av någon; din mobiltelefon, ditt SL-kort, smartklockan, bussen du tar till skolan och lampan du släcker när du ska sova. Innovativ, bestående design, helt enkelt!

Här får du undersöka hur teknik tillsammans med design kan användas för att utveckla morgondagens produkter så att de blir smarta, miniatyriserade och användarvänliga. Här får du lära dig hela designprocessen; kombinera Programmering med Mikroelektronik och CAD design (med avancerad 3D printing) till färdiga, smarta produkter. Du kommer även att undersöka hur smarta material kan användas i produktutvecklingsprocessen.

Samarbete

Vårt samarbete med SAAB och Silex Microsystems med flera gör att du får en unik möjlighet att arbeta med den senaste tekniken och förbereder dig på bästa sätt inför dagens moderna samhälle.

Under utbildningen kommer du att lära dig grunderna i teknik, design, konstruktion, programmering och CAD. Du tränar både din analytiska och kreativa förmåga i en inspirerande miljö med kunniga och engagerade lärare.

Du får även möjlighet att kombinera med kursen Entreprenörskap som är ett utmärkt komplement till att även förstå och lära dig den affärsmässiga sidan av innovativ produktutveckling.

Läs vidare till civilingenjör

Efter dina gymnasiestudier kan du gå vidare och läsa till yrken som designer, industridesigner eller produktutvecklare. Genom att välja matematik 4 och fysik 2 som ditt individuella val får du även full behörighet att söka till civilingenjörsutbildningar.

Elevfilm om fysik

Eleverna Emil, Kim och Petrus har gjort en intresseväckande film som beskriver åkattraktionen Jetline på Gröna Lund och det fysikaliska sambandet.

Titta runt med 360° fotografering

Klicka på bilderna så länkas du till en 360° modul Länk till annan webbplats. där du med hjälp av kartan kan navigera runt och få en bra känsla för skolans miljöer utan att fysiskt behöva vara på plats.

samhällsbyggande och miljö

Undrar du varför våra städer och bostäder ser ut som de gör och funderar du över hur vi ska bo i framtiden? I denna inriktning kombineras teknik med samhällskunskap och arkitektur. Hur bygger vi städer, samhällen och bostäder utan att slita för mycket på vår jord, och hur skapar vi attraktiva platser där människor vill bo?

Under utbildningen kommer du att lära dig grunderna inom teknik, design, arkitektur, stadsplanering, CAD och hållbart samhällsbyggande. Du kommer i dessa kurser att arbeta med uppgifter där du tränar både din analytiska och kreativa förmåga.

Efter dina gymnasiestudier kan du gå vidare och läsa till yrken som arkitekt, samhällsplanerare eller ingenjör inom bygg och anläggning. Genom att välja matematik 4 och fysik 2 som dina individuella val får du även full behörighet att söka till civilingenjörsutbildningar.

Titta runt med 360° fotografering

Klicka på bilderna så länkas du till en 360° modul Länk till annan webbplats. där du med hjälp av kartan kan navigera runt och få en bra känsla för skolans miljöer utan att fysiskt behöva vara på plats.