Restaurang

I den nya matsalen har skolan skapat en inbjudande och tillgänglig plats som stöttar lärandet genom fantastisk mat i en lugn miljö. Med stolar utan golvskrap, lampskärmar som fångar upp ljud, en möblering med rum i rummet och estetik med gulddetaljer, oväntade former, varma färger och gröna växter skapas en lugn atmosfär mitt i lunchen.

Skolrestaurang

Nyrenoverad restaurang och ny kökschef

Dessutom har gymnasiet lyckats rekrytera en stjärnkock.

– Vår nya kökschef Micael Sandell lagar fantastisk mat. Vi ser att fler elever njuter av sin matupplevelse och det är glädjande, säger Mariella Augustsson.

Micael började som kökschef i augusti. Hans köksfilosofi är enkel:

– Jag tror på att laga mat från grunden, gärna svensk husmanskost med en tvist. Vi bakar även brödet själva.

Dagen börjar klockan 06.00 med att kaffebryggaren i personalrummet knäpps på. Vid sju bakas det bröd och sedan börjar arbetet med att förbereda dagens lunch till runt 1200 personer. I teamet finns flera duktiga kockar.

Här lagas mat från grunden

– Det ger ringar på vattnet att eleverna får bra mat. De känner sig glada när de går härifrån, mätta och belåtna. De orkar mer helt enkelt, säger Micael.

Vilken är den godaste maten då? Gärna fisk. Ångad torsk med skirat smör, kokt potatis och äggsås är en favorit.

En favoritplats för alla

Färgskalan matchar matsalens färgsättning i beige och guld. Vi har valt att jobba med lugna toner i grönt, gråblått, beige samt accenter i grårosa och svart. Belsyning blir pricken över i och ger restaurangkänsla. När det kommer till funktion så är flertalet stolar upphängningsbara för att underlätta städning. En större del av stolarna är även försedda med ljudabsorbent i sits för att förbättra akustiken. I caféet är färgskalan mer grafisk. Bord i mörkgrå laminat och stolar i ek. Guldfärgade pendlar i fönster och svävande molnlampor över de runda borden.

Ritning restaurang

Matsedel

ALLTID:
Dagens soppa, salladsbuffé & ny bakat bröd

Måndag 7 dec
Vegme med wokade grönsaker nudlar.
Rostade rotfrukter och peesbites i kokosmjölk, serveras med ris.

Tisdag 8 dec
Kycklinglårfile med tzatziki och tabboleh.
Cornfärs med tomat, saffran, serveras med rostad zucchini och couscous.

Onsdag 9 dec
Rökt lax med dillmajonnäs och koktpotatis.
Pytt på rotfrukter, lök och vegme, serveras med hummus.

Torsdag 10 dec
Köttfärsgryta med champinjon och lök med ris.
Champinjongryta med ris.

Fredag 11 dec
Pasta penne med ost och skinksås
Pasta Aribiata.