Spetsprojekt estet

hög Kvalitet och trivsel

Vi vet att våra elever trivs hos oss och är nöjda med sin utbildning - det visar våra utvärderingar och enkäter vi genomför regelbundet!

En del av vårt arbete för att få eleverna att trivas, är de samarbetsprojekt och studiebesök vi gör inom spetsutbildningen:

SAMARBETE MED KONSTFACK

I våras blev våra årskurs två elever introducerades och handledda av Konstfacks (IBIS)länk till annan webbplats lärarstudenter i ett TV-studioprojekt. Esteteleverna hittade på eget innehåll, gjorde reportage, sammanställde allt och deltog som programledare, kameramän och redigerare i ett magasinsprogram. Projektet genomfördes under två fördjupningsveckor då eleverna får koncentrera sig på ett enda projekt och bara hade film på schemat.

Konstfackselev handleder estet

Porträttövningar på GFI

Tillsammans med elever från Grafisk formgivning & Illustrationlänk till annan webbplats på Konstfack genomförde våra åk 1 elever en illustrations-workshop. Inför träffen tecknade alla elever porträtt på bland annat i bibblan och på pendeltåget.

Porträtten kopierades upp och tillsammans med konstfackseleverna jobbade de en heldag med olika material för att förändra porträttens uttryck. En fantastisk kreativ och lärorik dag!

Porträtt uppsatta på vägg

UTSTÄLLNING PÅ ETNOGRAFISKA

REACTIVATE! OBJECTS AND IDENTITIES

Våra elever fick genom Etnografiska Museets EU-stödda projekt inte bara en inblick i museets samlingar, utan även en unik möjlighet att visa upp sina bodymaps och lerfigurer på museeumets utställning: Reactivate! Objects and Identities.länk till annan webbplats I ett flertal workshops fick eleverna återuptäcka museetes stora samlingar med föremål och med identitet som utgångspunkt göra en Bodymap (helkroppsporträtt) och ett eget föremål i lera.

Elevernas tolkningar av museiföremålen ställdes ut och deras motiveringar till varför de valt just det föremålet presenterades i en liten film.

Lärarna är öppna för elevernas egna idéer vilket gör att varje lektion kan se helt olika ut

Annamaria Mia Forsberg
annamaria.forsberg@jarfalla.se

Bildlärare

... OCH SEN DÅ?

Efter du fått din gymnasieexamen i årskurs 3 är du behörig att söka till universitet, högskolor och många andra utbildningar.

VÄLJ VILKA INDIVIDUELLA VAL SOM HELST OCH FÅ BEHÖRIGHET TILL (YRKES-) UTBILDNING SOM T.EX.:

Animatör
Kulturminister
Kultursekreterare
Kulturvetare

VÄLJ MA2 OCH ETT VALFRITT INDIVIDUELLT VAL OCH FÅ BEHÖRIGHET TILL (YRKES-) UTBILDNING SOM T.EX.:

Grundskolelärare åk1 - åk6
Psykolog
Socionom

VÄLJ MA2 OCH NK2 SOM INDIVIDUELLT VAL OCH DU FÅR BEHÖRIGHET TILL (YRKES-) UTBILDNING SOM T.EX.:

Arbetsterapeut
Arkitekt