Specialpedagogisk verksamhet

samhällsvetenskapsprogrammet inriktning beteenDevetenskap

Är du intresserad av dagsaktuella samhällsfrågor och vad som formar samhället och vad som kommer påverka framtiden? För dig som har en neuropsykiatrisk diagnos inom autism och vill studera vidare på högskola eller universitet har vi med vår specialpedagogiska verksamhet möjligheten att erbjuda studier på ett nationellt program med anpassad studiegång.

Den specialpedagogiska verksamheten innebär:

• Undervisning i mindre grupp.
  • Förutsägbart schema.
  • Egen arbetsplats.
  • Nära samarbete mellan lärare, EHT och vårdnadshavare.
  • Regelbundna mentorssamtal och uppföljning gällande dina studier.
  • Förstärkning av den specialpedagogiska funktionen.
  • Träna sociala förmågor.
  • Stöttning i planering och organisering av skoluppgifter.

Hur söker jag?

Du söker via Gymnasieantagningen där hittar du mer information hur du söker till utbildningar med specialpedagogiska verksamhet.

Vill du besöka skolan?

Ni är välkomna att besök både innan och efter antagningen för att få en så bra och trygg övergång som det går. Boka tid med vår studie- och yrkesvägledare.

Vad kan du arbeta som?

Exempel på yrken är beteendevetare, statsvetare, utredare, socionom, lärare, polis, copywriter, journalist eller jurist.