Student nytt datum

För att uppfylla Folkhälsomyndighetens riktlinjer har vi beslutat att arrangera klassvisa studentavslutningar, utifrån förbestämda tidsramar, som fördelas under fyra dagar. Vi har organiserat så att studenten får välja ut två nära och kära som kan delta vid utmarschen. På så vis blir vi aldrig fler än 50 personer samlade på samma ställe och det kommer finnas gott om utrymme för oss att vistas tillsammans.

DIN STUDENTDAG –
SÅ HÄR HAR VI TÄNKT

• Morgonen har du för dig själv eller tillsammans med vänner.
  • Vid det datum och klockslag som du har din studentavslutning går du in i skolan via receptionsentrén i Vita huset.
  • Där efter samlas ni i skolans nya restaurang, som är stor, ljus och luftig. Med på samlingen blir du, din klass, dina mentorer och några av de lärare som du har haft under din skoltid.
  • Det kommer att serveras studentlunch, uppdukat vid långbord med en särskild meny.
  • Ni kommer att sitta enligt ”varannan-stols-principen”.
    OBS: Mejla Pernilla.Wagenius.Pilz@jarfalla.se om du har särskilda födoämnesallergier senast onsdag 2/6.
    Tänk på att när någon håller tal så lägger man ifrån sig besticken.
  • Under studentlunchen kommer elever att uppmärksammas, stipendier delas ut, det blir tal och musik.
  • De foton ni delat med oss inför mösspåtagningen kommer att rulla på en projektor under samlingen. Dela gärna fler och nya foton senast onsdag 2/6, så sätter vi ihop ett bildspel.
    OBS: det behöver vara foton som personerna på bilden accepterar att delas med andra.

UTMARSCH

• Efter ca 90 minuters samling i skolans restaurang förbereder vi oss för utmarsch.
  • Utmarschen kommer att ske ut på skolans baksida där två personer per student kommer vara med.
  • Det kommer att märkas upp kryss på marken i innergården som markerar vilket avstånd ni behöver hålla gentemot
    varandra.
  • Utmarschen kommer att filmas och fotograferas, så att era nära och kära kan ta del
    av er glädjestund.
  • Innan vi avslutar utmarschen kommer vi att sjunga studentsången på innergården.
  • När utmarschen är klar kommer ni att lämna byggnaden från en av skolans entréer.

FAMILJ, SLÄKT, VÄNNER, NÄRA OCH KÄRA

Tyvärr kan vi inte ta emot besök av dina nära och kära till skolan eller skolans område vid din avslutning. Familj och släkt får fira din avslutning i hemmiljön och ta del av din utmarsch via film från vår hemsida senare under dagen. Det kommer ej heller att vara möjligt att köra in på skolans område under den 7-10 juni. Parkeringen kommer att vara avstängd och inga parkeringstillstånd kommer att tillhandahållas under dessa fyra dagar.

Mösspåtagning 30 april

studenten 2020

Ba3b studenter
BA3A studenter
Stipendiat
bygglärare
Lena  och Urban

Studentsången

Sjungom studentens lyckliga dag,
låtom oss fröjdas i ungdomens vår!
Än klappar hjärtat med friska slag,
och den ljusnande framtid är vår.
Inga stormar än
i våra sinnen bo,
hoppet är vår vän,
och vi dess löften tro,
när vi knyta förbund i den lund,
där de härliga lagrarna gro,
där de härliga lagrarna gro!
Hurra!

Svea vår moder hugstor och skön,
manar till bragd som i fornstora da'r,
vinkar med segerns och ärans lön,
med den skörd utan strid man ej tar.
Aldrig slockne då
känslans rena brand,
aldrig brista må
vår trohets helga band,
så i gyllene frid som i strid.
Liv och blod för vårt fädernesland!
Hurra!

TVÅ personer per student

studentdag 2021

Måndag 7 juni