Studenten 2020

KLASSVISA STUDENTAVSLUTNINGAR FÖRDELADE UNDER FYRA DAGAR

För att uppfylla Folkhälsomyndighetens riktlinjer har vi beslutat att arrangera klassvisa studentavslutningar, utifrån förbestämda tidsramar, som fördelas under fyra dagar. Tyvärr kan vi inte ta emot besök av nära och kära till skolan eller skolans område vid avslutningen. På så vis blir vi aldrig fler än 50 personer samlade på samma ställe och det kommer finnas gott om utrymme för oss att vistas tillsammans.

MÅNDAG 1 JUNI

BA3A + BA3B + YI3

EE3A + EE3B

TISDAG 2 JUNI

EE3C + VF3

EK3

ONSDAG 3 JUNI

NA3A + NA3B

SA3

TORSDAG 4 JUNI

ES3 + GYMNASIESÄR

TE3

DIN STUDENTDAG
SÅ HÄR HAR VI TÄNKT

• Klassen samt mentorer går in vid receptionsentrén i Vita huset enligt schemat ovan.
  • Vi samlas i skolans nya restaurang, som är stor, ljus och luftig.
  • Studentlunch serveras vid långbord där ni sitter enligt ”varannanstols principen”.

Under studentlunchen kommer elever att uppmärksammas, stipendier delas ut, det blir tal, musik och fotografier.

Utmarsch på vår innergård

• Efter ca 90 minuters samling i skolans restaurang förbereder vi oss för utmarsch.

• Utmarschen kommer att ske ut på skolans innergård och till klassens valda studentlåt.

• Innergården kommer att vara dekorerad och vi ordnar med konfettikanoner och andra detaljer som tillhör en utmarsch och gör bra studentfotografier.

• Det kommer att märkas upp kryss på marken i innergården som markerar vilket avstånd som behöver hållas.

• Utmarschen kommer att filmas och fotograferas, så att nära och kära kan ta del av glädjestunden.

• Innan vi avslutar utmarschen kommer vi att sjunga studentsången på innergården.

• När utmarschen är klar kommer studenterna att lämna byggnaden från en av skolans entréer.

FAMILJ, SLÄKT, VÄNNER, NÄRA OCH KÄRA

Tyvärr kan vi inte ta emot besök av nära och kära till skolan eller skolans område vid avslutningarna. Familj och
släkt får fira sin student i hemmiljön och ta del av utmarschen via film från vår hemsida senare under dagen.

Det kommer ej heller att vara möjligt att köra in på skolans område under den 1- 4 juni. Parkeringen kommer att vara avstängd och inga parkeringstillstånd kommer att tillhandahållas under dessa fyra dagar.

SÄKERSTÄLL ATT DU ÄR FRISK OCH SYMPTOMFRI

För att minska risken för smittspridningen ska elever och personal vara uppmärksamma på de symtom som kan förekomma vid covid 19 , t.ex. halsont, snuva, hosta och feber. Även vid lättare symtom ska man hålla sig hemma. Elever och personal ska liksom alla andra i samhället stanna hemma så länge man känner sig sjuk och man ska vara symtomfri i två dagar innan man träffar andra. Detta gäller givetvis även vid studentfirande.

Betyg

Kommer att skickas hem per post

specialkost / allergi

Maila senast 27/5 om du har särskilda födoämnesallergier till:

Pernilla.Wagenius.Pilz@jarfalla.se

studentsången

Sjung om studentens lyckliga dag!
Låtom oss fröjdas i ungdomens vår!
Än klappar hjärtat med friska slag,
och den ljusnande framtid är vår.
Inga stormar än
i våra sinnen bo,
hoppet är vår vän,
vi dess löften tro,
när vi knyta förbund i den lund,
där de härliga lagrarna gro,
där de härliga lagrarna gro.
Hurra!