Årets vinnare i Unga företagare i Järfälla

Mässan för Unga företagare i Järfälla skedde 11 februari 2021 i ett digitalt forum. Här kommer bilder från mässan och motiveringarna till de olika priserna som delades ut.

Bild på en dator där eleverna syns i små fönster på teams

Årets affärsplan
Vinnare: Hemved UF

Tävlingsvärd: Handelsbanken Jakobsberg

Motivering:
Företaget som tilldelas årets affärsplan har en väl genomarbetad plan med tilltalade layout och logotyp, där marknadsundersökning och plan för genomförande är konkret och realistisk. Företaget har även kartlagt sina konkurrenter på ett bra sätt och redogjort för prissättning, profilering och grafisk identitet. Affärsplanen inleds med en tydlig målsättning och mynnar ut i en klar framtidsvision att efter avslutad utbildning starta aktiebolag. Som Årets Småföretagbank 2020 ser vi fram emot blir er affärspartner på er entreprenörsresa.

Årets produkt
Vinnare: Earth Bags UF

Tävlingsvärd: SEB Jakobsberg

Motivering:
Vi på SEB tänker på helhet och engagemang, det vill säga från ax till limpa. Allt från tillverkning, design, hållbarhet och minst sagt personliga prestationer. Vi anser att detta team verkligen har utstrålat dessa egenskaper. Därför går priset för årets bästa produkt till Earth Bags UF. Stort grattis!

Årets hållbarhetspris
Vinnare: Earth Bags UF

Tävlingsvärd: Järfälla kommun – Miljö

Motivering:
Genom denna produkt bidrar företaget till ett minskat sopberg och en ökad medvetenhet kring återanvändning av resurser. Företaget tar återbruk till modevärlden på ett normbrytande sätt och visar på kreativitet och nytänkande kring modernt hantverk. De har även skapat lokalt samarbete och engagemang kring återvinning av materialet.

Årets säljare Gymnasiet
Vinnare: Lovisa Länder och Lihiem Aradom - Grow Equal UF

Tävlingsvärdar: Järfälla Kvarnen Rotary samt Järfälla Rotaryklubb

Motivering Gymnasiet:
Med stort engagemang för ett svårt ämne lyckas pristagarna göra det enkelt att förstå ett utsatt problem.

Genom den digitala distributionen skapar man förutsättningar att nå ut till sina kunder på ett miljömässigt sätt.

Årets säljare Gymnasiesärskolan
Vinnare:
Maria Skrobic och Shilan Hassanejad

Tävlingsvärdar: Järfälla Kvarnen Rotary samt Järfälla Rotaryklubb

Motivering Gymnasiesärskolan:
En mycket engagerande presentation i ett angeläget ämne – ”God mat istället för godis” – presenterat på ett perfekt sätt med Dockteater för rätta målgruppen förskolebarn.

Årets Entreprenörskapspris
Vinnare: Grow Equal UF

Tävlingsvärdar: Företagarna i Järfälla samt Nyföretagarcentrum

Motivering:
Årets entreprenörskapspris kommer att tilldelas ett UF-företag som har visat initiativförmåga, som har en målsättning och har stor kreativ förmåga. Att ta tag i livets stora frågor är inte lätt, att ta tag i frågor som är avgörande för oss människor är inte heller lätt, att ta tag i livets stora och avgörande frågor och förklara dem för barn, är kanske det svåraste man kan göra, MEN också det viktigaste vi som vuxna kan göra.

Entreprenörerna som vi vill uppmärksamma, vill ta dessa frågor på största allvar. Årets Entreprenörskapspris går till – Grow Equal UF! Stort grattis från oss!

Årets HBTQI
Vinnare: Grow Equal UF

Tävlingsvärd: Järfälla gymnasium

Motivering:
Företaget arbetar aktivt med att bidra till ökad inkludering om HBTQI, normer samt konsekvenser av normer för hälsa och livsvillkor för HBTQI -personer. Företagets verksamhet arbetar för en öppen och inkluderande arbetsmiljö, samt ett välkomnande bemötande av besökare, utifrån ett HBTQI -perspektiv. Företagets fokus på värdegrund, alla människors lika värde samt inkludering har varit avgörande för utmärkelsen. Årets HBTQI-pris går till Grow Equal UF! Grattis!

Årets Hantverkare
Vinnare: Kopparljusstake UF

Tävlingsvärd: Fisk & Skaldjursbilen AB

Motivering:
UF företaget arbetar med svåra sammansvetsade produkter, vilket kräver yrkeskunskap och en tumme som inte sitter mitt i handen. Eleverna visar via sin prototyp att hantverket inte är lätt. Därför går priset som årets hantverkare till Kopparljusstakar UF!