Gå direkt till sidans innehåll

Om oss

Järfälla gymnasium är en skola med stort hjärta och fin sammanhållning. Vi hälsar på varandra och bryr oss om varandra både i och utanför skolan.

För oss är det viktigt att det går bra för dig. Både i skolan och i ditt fortsatta liv, vare sig du går vidare till jobb eller högre studier.

SL-kort

Alla elever på Järfälla gymnasium erbjuds SL-kort.

Samarbeten

Skolan har ett väletablerat kontaktnät och samarbete med högskolor och näringslivet, där studiebesök utgör en naturlig del av lärandet. Vi arbetar aktivt med UF, Ung företagsverksamhet där morgondagens entreprenörer från olika program startar och driver eget företag. Vår spetsinriktning Illustration och grafisk formgivning har ett utvecklat samarbete med bland annat Konstfack. Yrkesprogrammen har etablerade samarbeten med företag där eleverna får göra sitt arbetsplatsförlagda lärande; APL, under 15 veckor.

 

IDROTTSPROFILER

Tränar du aktivt och tävlar vid sidan om skolan? Ta del av vår idrottssatsning inom sporterna badminton, basket, ishockey, innebandy och simning. Våra samarbeten med olika klubbar gör så att du kan kombinera din idrottssatsning med dina studier. Du behöver inte välja, på Järfälla gymnasium kan du satsa på både studier och träning!

läsande skola

Vi är en läsande skola, vilket betyder att alla klasser har 45 minuters schemalagd läsning varje vecka.

jubileum

Just nu händer det massor på Järfälla gymnasium. Skolan fyller 50 år, vilket vi firar med en egen ”Wall of Fame” - håll utkik efter alla talangfulla personer som gått här!

lokaler

Lokalerna i Jakobsberg är nyrenoverade och fräscha. Bland annat har vi fått en guldglänsande cafeteria och restaurang med ny kökschef. Elever som går EL och VVS har flyttat in i sina nya välutrustade verkstäder.

bas barkarby

Årsskiftet 2021/2022 flyttade halva skolan till mötesplatsen BAS Barkarby. Det innebär att du som söker ett högskoleförberedande program på Järfälla gymnasium kommer att gå i Stockholmsregionens allra nyaste skola.

morgondagens lärare

Tillsammans med universiteten och högskolorna är Järfälla gymnasium med och formar morgondagens lärare! Vi är en aktiv del avJärfälla kommuns omfattande lärarutbildningssamarbete (VFU) med universitet och högskolor. Våra VFU-certifierade lärare handleder lärarstudenter från följande lärosäten:

  • Uppsala universitet
  • Kungliga Tekniska högskolan (KTH)
  • Gymnastik- och idrottshögskolan (GIH)
  • Konstfack
  • Stockholms konstnärliga skola
  • Södertörns högskola
  • Stockholms universitet

Var med där framtiden händer!